Belangrijke weken voor Daan Huizing

Nog twee toernooien en dan zit de Challenge Tour 2017 er op. Maar voor Reinier Saxton en Daan Huizing zijn het wel twee hele belangrijke weken. Na Ras Al Khaimah deze week wacht het slottoernooi in Oman waar alleen de top-45 van de jaarranglijst (Road to Oman) aan de start mag verschijnen.

Daan Huizing is al zeker van spelen in Oman. Zondag steeg hij met zijn gedeelde derde plaats in China naar de 25ste plaats van de jaarranglijst. Zijn achterstand op plek vijftien, die recht geeft op promotie naar de European Tour, bedraagt ruim 12.000 euro. Een topnotering deze week kan zomaar een plaats bij de beste vijftien betekenen.

Reinier Saxton wist in tegenstelling tot Daan helaas geen grote stap te maken in China. Reinier staat op plek 60 in de Road to Oman. Het gat met de 45ste plaats is met ruim 9.000 euro groot maar zeker niet onmogelijk. De laatste weken bevond hij zich continu bij de beste vijfentwintig spelers maar een topnotering bleef vooralsnog uit. Alleen de top-70 aan het einde van het seizoen behoudt vol speelrecht op de Challenge Tour in 2018.

Livescoring Ras Al Khaimah

Final Stage Qualifying School

Met zijn positie in de top-45 is Daan verzekerd van spelen in de Final Stage van de Qualifying School. Mocht hij zich de in de komende weken niet plaatsen voor de European Tour, kan hij zich, met een goed resultaat, via de Qualifying School alsnog plaatsen voor het hoogste niveau.

LET Access Series

Joyce Chong, net als Reinier en Daan aangesloten bij het talentenprogramma van The Dutch Futures, doet deze week mee aan het slottoernooi van het seizoen. De LET Access Series is de eerste divisie van het vrouwengolf in Europa. De beste vijf speelsters op de jaarranglijst na deze wedstrijd veroveren een kaart voor de Ladies European Tour.

 

Geef een reactie