Daan Huizing tweede in Viking Challenge

Van donderdag 17 tot en met zondag 20 augustus is in Noorwegen de Viking Challenge gespeeld. Een toernooi van de European Challenge Tour. Vooralsnog had Daan Huizing een wisselvallig seizoen, op het op een na hoogste niveau, en bleven echte topprestaties uit.

Voor wie het heeft gevolgd, Daan Huizing heeft zich grofweg twee weken geleden op imponerende wijze gekwalificeerd voor het KLM Open tijdens een tweedaags The Dutch Futures event. Hij heeft laten zien deze goede vorm vast te hebben gehouden. Na drie rondes stond hij bovenaan in de Viking Challenge met een totaalscore van acht slagen onder het baangemiddelde. Een overwinning zou hem toegang geven tot de Rolex Trophy deze week in Genève. Helaas kwam Daan niet verder dan 72 slagen in zijn laatste ronde. Maar met een totaal van 208 slagen (-8) eindigde hij op een prima gedeelde tweede plaats wat hem een cheque opleverde van €16.000.

Met zijn goede resultaat is hij naar een 33e plaats gestegen op de jaarranking. Aan het einde van het seizoen promoveert de top-15 naar de European Tour. Hiervoor moet hij nog een gat overbruggen van circa €11.000.

Voor meer informatie en een volledige eindstand klik hier.

Geef een reactie