Daan Huizing oppermachtig

Zondag 6 augustus en maandag 7 augustus vond op The Dutch de tweede editie van The Dutch Futures plaats. Een tweedaags evenement in samenwerking met PGA Holland. Met ruim 65 deelnemers, professionals en amateurs gemengd, was het toernooi goed bezet.

Wat ook goed was om te zien is dat ook onze eigen The Dutch Futures in grote getalen aanwezig waren.

De omstandigheden waren perfect. Het weer was goed, veel zon weinig wind, en de baan verkeerde in uitstekende conditie. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een goede score.

Daan Huizing wist hier op dag één het beste van te profiteren met een ronde in slechts 64 (-7) slagen. Michael Kraaij 68 en Fernand Osther 69, ook beiden spelend op The Dutch, gingen ook ruim onder par en hielden uitzicht op de eerste plaats.

Dag twee beloofde een bijzondere dag te worden. De achterstand op de nummer één was namelijk dusdanig groot dat de directe achtervolgers meteen in de aanval zouden moeten. Zeker gezien het solide spel van Daan hoefde men daar geen grove fouten van te verwachten. De laatste ronde is gebruikelijk op basis van de tussenstand dus Daan Huizing, Michael Kraaij en Fernand Osther speelden samen in de laatste groep. Naar verluid was de eerste negen een strijd op het allerhoogste niveau met veel birdies en geen verliesslagen.

Uiteindelijk was het toch Daan Huizing die met zijn goede spel en ervaring het hoofd koel wist te houden en de overwinning op een professionele manier naar zich toe wist te trekken.

Een tweede ronde in 68 slagen bracht zijn totaal op 132 (-10). Ruim voldoende om zijn tegenstanders op afstand te houden. Met zijn overwinning verdiende Daan een startbewijs voor het KLM Open. Een betere voorbereiding op de wedstrijd in september had hij zich niet kunnen wensen. Laten we hopen dat Daan deze goede vorm vast kan houden en dan hebben we naast Joost Luiten er nog een speler bij om ,tijdens het open, goed in te gaten te houden!

 

Geef een reactie