Koen Kouwenaar vijfde in Italiaans Amateur

Van woensdag 14 t/m zaterdag 17 maart is het Italiaans Amateur kampioenschap gespeeld. Koen Kouwenaar eindigde op een knappe vijfde plaats. Na afloop van de wedstrijd heeft hij zijn ervaringen met ons gedeeld.

“Ik begon het toernooi met een ronde in 69 slagen op de par-71 baan van de Acaya Golf Club, vlakbij Lecce. De tweede ronde speelde ik in 71 slagen. Het weer was goed en gezien de omstandigheden was ik niet heel tevreden met mijn score tot dan toe. Mijn totaalscore was op dat moment goed voor een plaats bij de beste vijftien. Vrijdag sloeg het weer om en stond er een harde wind. Ik kon mijn spel goed bij elkaar houden. Uiteindelijk maak ik 72 en steeg ik weer een aantal plaatsen in het klassement. Nog een ronde te spelen. De laatste dag was heftig. Het waaide zo hard dat de ballen niet meer stil bleven liggen op de greens met als gevolg dat de eerste groepen pas om 11.00 de baan in gingen. Ik vond de storm niet zo erg want ik weet van mijzelf dat ik hier goed mee om kan gaan. Ik besloot het toernooi met een goede ronde in 73 slagen en steeg daarmee naar de vijfde plaats! Internationaal is dit mijn beste prestatie tot nu toe en daar ben ik ontzettend blij mee! Vorig jaar werd ik al vijfde tijdens het Dutch Junior Open, een wedstrijd dat qua speelsterkte is te vergelijken met het Italiaans Amateur. Ik kijk met een goed gevoel terug op afgelopen week. Een knappe prestatie waar ik heel trots op ben. Mijn volgende wedstrijd is op The Dutch op 4 en 5 april en daarna Copa Sotogrande.”

Geef een reactie