Ralph Miller wint The Dutch Futures

Ralph Miller wint het 36 holes golfevent op The Dutch, met een eindscore van -7 na twee dagen. Ralph was al verzekerd van deelname aan het KLM Open, hierdoor gaat de wildcard voor het KLM Open naar de nummer twee Thomas Merkx. Thomas eindigde met een score van -4.

Tijdens de 2-daagse wedstrijd The Dutch Futures (15 en 16 augustus) was er een wildcard voor het KLM Open te winnen door de golfpro’s. Ook is deze wedstrijd een onderdeel van de PGA Benelux wedstrijdkalender. Een sterk bezet deelnemersveld zorgde voor een spannende strijd. Ralph Miller was al verzekerd van deelname aan het KLM Open, waardoor de wildcard naar Thomas Merkx is gegaan. Ralph Miller verwacht tijdens het KLM open dat de spelers van de European Tour laag kunnen gaan: “Al verwacht ik wel wat funky pinposities van de European Tour’.

De 36 holes wedstrijd op The Dutch is ook een onderdeel van de onderlinge Order of Merit competitie van het talentenprogramma The Dutch Futures. Dit programma is gestart in 2016 en is gericht op de beginnende golfpro’s en talentvolle amateurs die de top willen bereiken. De aanstormende talenten kunnen het gehele jaar trainen op The Dutch, onderling wedstrijden spelen en krijgen professionele begeleiding op tal van gebieden. De onderlinge reeks van wedstrijden van The Dutch Futures is gewonnen door Wouter de Vries. Nordin van Tilburg, een 16-jarige amateur, is deelnemer aan het talentenprogramma en baarde opzien tijdens de laatste wedstrijd met een leidende positie na dag 1. Helaas wist hij deze prestatie, een ronde van 67, niet te evenaren op de 2e dag (ronde 79). Wel een uitstekende prestatie en goede leerschool voor dit golftalent. Beste amateur deze week is Peter Melching die tweemal een ronde van 71 liet noteren. Peter had zich eerder dit seizoen al verzekerd van deelname aan het  KLM Open. Andere Futures in de top-10 zijn David van den Dungen (5e plaats), Kevin Reints (gedeeld 6e) en Nordin van Tilburg (gedeeld 9e).

Volg je ons al op onze Facebookpagina en ons instagramaccount? Voor een directe link klik rechtsboven op de homepagina.

Geef een reactie