Reinier Saxton naar Belgian Knockout

Belgian Knockout (BKO) introduceert dit jaar een innoverende en spannende spelformule op de European Tour. Tijdens de eerste twee wedstrijddagen (donderdag 17 en vrijdag 18 mei) spelen 144 spelers 36 holes strokeplay. Per dag worden er 18 holes gespeeld en op vrijdagavond is er een cut waarbij de beste 64 spelers zich plaatsen voor de knockout fase. Voor de andere 80 spelers is de wedstrijd helaas afgelopen.
De spelers die zich hebben geplaatst voor het weekeinde zullen ingedeeld worden in twee gelijke groepen van 32 spelers. De knockout fase wordt gespeeld in strokeplay. Degene die het minst aantal slagen heeft na 9 holes, kroont zich tot winnaar. Is er een gelijkspel? Dan zal een play-off uitwijzen wie zich plaatst voor de volgende ronde. Op zaterdagavond blijven er uiteindelijk nog acht pro’s over die zich moeten klaarstomen voor de finale battles op zondag.

Samenwerking met The Dutch Futures

In samenwerking met The Dutch Futures is dit concept onder de aandacht gebracht in de Nederlandse golfwereld. We hebben deze samenwerking met BKO aan kunnen gaan door Mark Vijver van Golfballen.nl Hij is businesspartner van het BKO en tevens member van The Dutch. Een fanatiek golfer die jong golftalent een warm hart toedraagt. Wij als The Dutch Futures zijn Mark hiervoor erg dankbaar.

Voor de beste amateur is een wildcard beschikbaar gesteld door de organisatie van de Broekpolder International Open, een nieuwe wedstrijd van de Pro Golf Tour.

In de ochtend van woensdag 18 april jl. namen de overgebleven acht spelers het tegen elkaar op in de kwartfinale.

Dylan Boshart vs. Lars Buijs.
Reinier Saxton vs. Mitchell Schoorl
Thom Hoetmer (amateur) vs. Sjors den Ambtman (amateur)
Giesbert Gommers vs. Maarten Bosch

Verrassend genoeg ging alle aandacht in de ochtend naar de partij tussen Thom Hoetmer (17 jaar) en Sjors den Ambtman (15 jaar). De wedstrijd was van een uitzonderlijk hoog niveau. Er werden door de jonge amateurs geen fouten gemaakt en birdies en parren werden met elkaar afgewisseld. Op de zevende hole maakte Sjors een birdie om naar -3 te gaan en daarmee op één slag voorsprong te komen. Thom gaf geen krimp en antwoordde direct met een birdie op de par 3 achtste. Stand na acht holes, beide heren op -3. Jammer genoeg voor Thom kon hij geen up and down maken uit de bunker van de lange par 4 negende hole en bleek een twee putt voldoende voor Sjors om de partij te winnen en daarmee beslag te leggen op de wildcard voor de Broekpolder International Open. Een geweldig beloning voor de jonge speler die opvalt door zijn ongekende inzet en motivatie.

In de andere kwartfinale imponeerde Maarten Bosch met een eerste negen in 30 (-5) slagen en wist zich daarmee moeiteloos te plaatsen voor de halve finale. Ook Lars Buijs en Reinier Saxton wisten zich te plaatsen voor de halve finale die vrijwel direct aansluitend aan de ochtendronde zou worden gespeeld.

De finale zou uiteindelijk gaan tussen Reinier Saxton en Maarten Bosch. Reinier, die de ochtend ervoor nog terug kwam uit China, bleek de grote man in vorm. Nog enigszins moe van de reis en het tijdsverschil speelde hij zeer solide en geduldig. Wachtend op fouten van zijn tegenstander ging hij met een ruime voorsprong van drie slagen naar de laatste hole. Deze voorsprong zou hij niet meer weggeven. Na zijn fantastische prestatie in China dus ook een overwinning op eigen bodem. Hij verdient hiermee een wildcard voor de Belgian Knockout.

Een andere Nederlandse topspeler en onderdeel van The Dutch Futures is Daan Huizing. Hij speelde ook mee in de strijd een startbewijs te veroveren echter strandde hij in de eerste ronde tegen professional Giesbert Gommers. Gezien zijn huidige ranking ziet het er naar uit dat hij alsnog mee kan doen in België.

Als The Dutch Futures zijn wij ontzettend blij met het vertrouwen dat de Belgische organisatie in ons heeft gesteld. Fantastisch dat wij onze spelers deze kans kunnen bieden. De samenwerking is enorm goed bevallen en we hebben alle intentie om de kwalificatie wedstrijd op The Dutch volgend jaar nog meer vorm te geven.

Geef een reactie