The Dutch Futures naar Belgian Knockout

The Dutch Futures Knockout 2018

Belgian Knockout (BKO) introduceert dit jaar een innoverende en spannende spelformule op de European Tour. In samenwerking met The Dutch Futures zal dit concept onder de aandacht worden gebracht in de Nederlandse golfwereld. The Dutch Futures golfprofessionals zullen strijden voor een wildcard in de Belgian Knockout dat gehouden wordt op 17-20 mei op Rinkven International GC. De beste amateur ontvangt een wildcard voor de Pro Golf Tour wedstrijd op Broekpolder.

De spelformule

Dag 1

Vrijdag 16 maart
In de ochtend van vrijdag 16 maart wordt er een 18-holes kwalificatiewedstrijd gespeeld waarin maximaal 39 spelers het tegen elkaar opnemen op The Dutch. Bij een gedeelde zestiende plaats zal een play-off uitwijzen wie zich plaatst voor de volgende ronde.

Cut

De beste zestien spelers plaatsen zich voor de knockout fase. Voor de overige spelers is de wedstrijd jammer genoeg afgelopen.

Dag 1

Vervolg
De beste zestien spelers zullen ingedeeld worden in twee gelijke groepen van acht spelers. In 1-op-1 duels, strokeplay gespeeld over de eerste 9-holes (knockout), kruisen alle groepen de degens. De verliezer van elke partij valt af, de winnaars gaan door naar de volgende ronde die op zaterdag 17 maart gespeeld wordt.

Dag 2

Zaterdag 17 maart
Ronde 2, gespeeld over de eerste 9-holes, van knockout start zaterdagochtend met acht spelers en aan ronde 3, gespeeld over de tweede 9-holes, zullen nog slechts vier spelers deelnemen. Op zaterdagmiddag blijven er uiteindelijk nog twee spelers over die zich mogen opmaken voor de finale die wordt gespeeld op de eerste negen. De twee verliezend finalisten nemen het tegen elkaar op voor de derde en vierde plaats.

De knockout fase wordt gespeeld in strokeplay. Degene die het minst aantal slagen heeft na 9-holes, kroont zich tot winnaar. Is er een gelijkspel? Dan zal een play-off uitwijzen wie zich plaatst voor de volgende ronde.

Deelnemersveld
Het deelnemersveld zal bestaan uit maximaal 39 spelers. Alle The Dutch Futures hebben het recht hieraan deel te doen. The Dutch Futures organisatie behoudt zich het recht spelers uit te nodigen.

Geef een reactie