Robbie van West winnaar Order of Merit 2017

Order of Merit The Dutch Futures groot succes

Gisteren werd de finale van de Order Of Merit wedstrijdreeks van The Dutch Futures gespeeld. Na een serie van vijftien wedstrijden werd Robbie van West uitgeroepen tot glorieus winnaar en hield daarmee onder andere concullega’s Daan Huizing en Fernand Oster achter zich in het eindklassement. De dagprijs was voor Axel Geers die slechts 69 (-2) slagen nodig had bij de laatste wedstrijd. Pierre Verlaar was de beste amateur en in de categorie beste amateur tot en met 16 jaar bleek Christine Scholten na afloop de sterkste.

Robbie West sprak zich bij zijn dankwoord enthousiast uit over de mogelijkheden van The Dutch Futures. “Het is een grote groep talenten. Het heeft veel waarde om met elkaar een onderlinge strijd te hebben maar ook van elkaar te leren. Waarbij je niet moet schromen om jezelf kwetsbaar op te stellen. Ik ga er volgend jaar weer alles aan doen om te winnen,” aldus Robbie.

Groeistructuur                 

Phil Helsby, founder van The Dutch, vult hem aan: “Meerdere spelers van The Dutch Futures hebben dit jaar successen geboekt met een aantal overwinningen op de Pro Golf Tour en de Alps Tour. Maar liefst tienThe Dutch Futures waren vertegenwoordigd op de KLM Open dit jaar en twee haalden zelfs de cut. Volgend jaar zullen er maar liefst zes Oranje selectie spelers bij The Dutch Futures staan en Lars van Meijel is gepromoveerd naar de Challenge Tour. Die successen worden nog eens onderbouwd door een flinke aanwas van talenten binnen The Dutch Junior Golf Academy, wat weer een gedegen basis geeft voor toekomstig talent. Phil Allen heeft samen met een speciaal coachteam een zeer prominente rol in deze ontwikkeling. Zij hebben de beschikking over perfecte trainingsfaciliteiten, die onlangs sterk zijn geprofessionaliseerd en uitgebreid. Kortom we zijn met The Dutch Futures echt op de goede weg om golftalent een gedegen groeistructuur te bieden.”

ATA Birdieklassement

Gedurende het golfseizoen hebben we bijgehouden hoeveel birdies er werden geslagen door de professionals die zijn aangesloten bij het talentenprogramma The Dutch Futures. Het gaat om birdies (en eagles) die worden geslagen tijdens officiële wedstrijden van The Dutch Futures.

Voor de winnaar lag er een prachtige prijs. Met maar liefst 45 birdies in vijftien wedstrijdrondes werd ook deze prijs gewonnen door Robbie van West.

Het is mogelijk om de golftalenten van The Dutch Futures financieel te ondersteunen, deze sponsoring verloopt volgens het birdie plan. Als particulier kun je supporter worden door 250 birdies te sponsoren en als bedrijf kun je partner worden door 1.500 birdies te sponsoren. Klik hier voor de mogelijkheden om supporter te worden van de beste golftalenten in Nederland.

Het birdieklassement wordt gesponsord door Aruba Tourism Authority.

Geef een reactie