Zilver voor Stan Kraai in DAC

Afgelopen week werd op de Eindhovensche Golf het Dutch Amateur Championship gespeeld, voorheen het Brabants Open dat in 2000 voor het eerst werd gespeeld. Het toernooi is samen met het Zwitserleven Dutch Junior Open (voor jongens en meisjes onder de 21) het meest toonaangevende internationale amateurkampioenschap van Nederland.

De winnaar van het 72-holes kampioenschap bij de mannen verovert een wildcard voor het KLM Open dat in september op The Dutch wordt gehouden.

Na drie rondes ging Stan aan de leiding en ook ver in de vierde ronde leek er geen vuiltje aan de lucht. Birdies werden met parren afgewisseld en andersom. Met slechts twee holes te spelen stond hij twee slagen voor op Lars Keunen, ook een speler van de Eindhovensche. Dit bleek uiteindelijk niet voldoende.

Lars Keunen en Stan Kraai eindigden op een fraai totaal van 271 slagen (-17), Lars dankzij birdies op 17 en 18 in de slotronde. De speler uit Deurne won het kampioenschap met een birdie op de tweede hole van een play-off (hole 9). Op de eerste extra hole (10) hadden de twee par gemaakt.

Lars heeft met zijn overwinning een plaats in het het KLM Open veroverd.

Geef een reactie